Harrastukset/aktiviteetit

Kokopäivätoiminnan myötä Oulun Montessori-päiväkodissa on pyritty huomioimaan mahdollisimman monipuolisesti Montessori-menetelmän lisäksi myös lasten leikintarve ym. oheistoiminnat. Aamupäivät painottuvat Montessori-työskentelyyn, ja iltapäivisin on tarjolla enemmän muita leikkimahdollisuuksia, kuten legot, dublot, rakennussarjat, kotileikki, autoleikit jne. Osa leluista on käytössä myös aamupäivisin.

Joka päivä lapset kokoontuvat yhteiseen hetkeen ennen ruokailua. Silloin käsitellään esimerkiksi kalenteriin, kuukausiin, vuodenaikoihin ja säähän liittyviä asioita. Lisäksi käydään monenlaisia opetuskeskusteluja vaihtelevin aihepiirein, lauletaan, soitetaan, leikitään, harrastetaan teatteria ym.

Jokapäiväisen ulkoilun lisäksi muuta liikuntaa pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan. Omien tilojen pienuuden vuoksi päiväkoti on varannut saliaikoja eri kohteista. Siellä lapset jumppaavat suurella riemulla. Ulkoliikunnasta voisi mainita mm. luistelu- ja hiihtoviikot, eri lajien seikkailuradat ja leikkimieliset urheilutapahtumat.

Askartelua, piirtämistä ja maalaamista on mahdollista harrastaa aina kun haluaa, ja tarvikkeet ovat lasten saatavilla aina. Lapset ideoivat paljon omia askartelu- ja maalausaiheita, mutta välillä myös aikuiset tuovat omia mallejaan, jotka ovat esillä niin kauan kuin lapset ovat kiinnostuneet niitä toteuttamaan.

Retket tuovat mukavaa vaihtelua rutiineihin. Kohteet valitaan meneillään olevien projektien tai ajankohtaisen toiminnan perusteella. Päiväkodille on pyritty saamaan myös vierailijoita, kuten Taikuri, Pelle ja Teatteria. Vierailijat piristävät päivää, ja kertovat mielenkiintoisia asioita lapsen näkökulmasta.

Juhlat päiväkodissa ovat omaa luokkaansa: ne ovat suuria tapahtumia, ja niihin valmistaudutaan antaumuksella. Joulu- ja kevätjuhlat ovat päiväkodin ja vanhempien yhteisiä lukukausien huipentumia, mutta myös muita tapahtumia järjestetään. Esimerkiksi isovanhempienpäivä, vappukarnevaalit, isienilta, äitienpäiväjuhlat ja iltaseikkailu 5-6-vuotiaille ovat muodostuneet jo perinteeksi.